top of page

Χρηστικά & Διακοσμητικά

  Στην συγκεκριμένη κατηγορία υλικών, συμπεριλαμβάνονται οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε σε τρισδιάστατες εκτυπώσεις διακοσμητικών στοιχείων, καθημερινών χρηστικών αντικειμένων αλλά και πρωτοτύπων. Βάζα, φωτιστικά, θήκες, κουτάκια, φιγούρες, παιχνίδια, πρωτότυπα αντικειμένων ανεξαρτήτως μεγέθους και εξαρτήματα μικρών μηχανολογικών απαιτήσεων είναι μόνο μερικές από τις πολλαπλές εφαρμογές που μπορεί κανείς να συναντήσει σε εκτυπώσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας υλικών. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, διαφάνειας/φωτοδαπερατότητας, υφών αλλά και οπτικών αποτελεσμάτων όπως αντικείμενα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, που αντανακλούν έντονα το φως επίσης στο σκοτάδι, που αλλάζουν χρώμα σε μεταβολές θερμοκρασίας ή που περιέχουν glitter και λαμπυρίζουν. Πατήστε πάνω στο υλικό που επιθυμείτε και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα.

Υλικά Εκτύπωσης

Αναλυτικές Πληροφορίες

PLA

PLA

Το PLA (PolyLactic Acid) είναι ένα οικολογικό και βιοδιασπώμενο υλικό εκτύπωσης καθώς παράγεται από φυτά με συνηθέστερα την σόγια και τα ζαχαρότευτλα. Χαρακτηρίζεται από την ευκολία στην χρήση του κατά την διαδικασία της εκτύπωσης, το χαμηλό του κόστος και τον μικρό συντελεστή συρρίκνωσης. Αν και πιο σκληρό από το ABS (δηλαδή το πλαστικό των παιχνιδιών Lego) σπάει αρκετά πιο εύκολα. Επίσης δεν έχει σημαντικές αντοχές σε ακραίες συνθήκες όπως οι υψηλές θερμοκρασίες. Σε θερμοκρασίες άνω των 70°C παρατηρούνται παραμορφώσεις στην δομή του και έτσι δεν αποτελεί επιλογή για προϊόντα που εκτίθενται σε εξωτερικούς χώρους και που δέχονται μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις. Η χρωματική γκάμα που υπάρχει είναι η μεγαλύτερη όλων των υλικών εκτύπωσης και αριθμεί δεκάδες χρώματα και υφές των, όπως γυαλιστερά, ματ και πολλές άλλες. Επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία με γυαλόχαρτα και μπογιές. Τα παραπάνω το καθιστούν ιδανικό υλικό εκτύπωσης για διακοσμητικά αντικείμενα, προπλάσματα, μοντέλα, αντικείμενα μεγάλων διαστάσεων και χρηστικά αντικείμενα που δεν θα εκτεθούν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Χρώματα πολυάριθμα.

pla.jpg
ABS

ABS

Το ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα παιχνίδια Lego. Είναι πιο εύκαμπτο και ανθεκτικό σε κρούση από το PLA. Έχει υψηλότερο σημείο τήξης και συνεπώς μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και άρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία με γυαλόχαρτα και μπογιές. Είναι κατάλληλο για κάθε είδους μοντέλα με μόνο περιορισμό τα πολύ μεγάλα αντικείμενα που λόγω συρρίκνωσης ενδέχεται να εμφανίσουν στρέβλωση. Επίσης είναι ιδανικό για τελικά προϊόντα καθημερινής χρήσης, εργαλεία, χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά. Χρώματα πολυάριθμα.

abs.jpg
REFLECT

REFLECT
(ΥΛΙΚΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗΣ)

Το συγκεκριμένο θερμοπλαστικό υλικό περιέχει χιλιάδες μικροσκοπικά σωματίδια που αντανακλούν το φως που πέφτει πάνω τους, προσομοιάζοντας την ιδιότητα που έχουν τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα Hi Vision αντανακλαστικά γιλέκα και τα ταμπελάκια σήμανσης για την νυχτερινή οδήγηση. Υλικό ιδανικό για εκτύπωση αντικειμένων που θέλουμε να λαμπυρίσουν μόλις πέσει φως πάνω τους όπως σήμανση για ποδηλάτες, σήμανση σε σκοτεινούς χώρους κλπ. Χρώμα Γκρι με σωματίδια που γυαλίζουν.

reflect.jpg
THERMOCHROME

THERMOCHROME
(ΘΕΡΜΟΧΡΩΜΑΤΙΚΑ)

Το θερμοχρωματικό υλικό εκτύπωσης είναι το παραδοσιακό PLA με προσμίξεις που του δίνουν την δυνατότητα να αλλάζει χρώμα μετά από συγκεκριμένες θερμοκρασίες (συνήθως γύρω στους 30°C). Υπάρχουν υλικά δίχρωμα αλλά και τρίχρωμα με μεταβολή του χρώματος τους σε θερμοκρασίες άνω των 50°C. Πολλοί και διάφοροι χρωματισμοί με συνηθέστερους τους Μωβ σε Ροζ, Πράσινο σε Κίτρινο, Καφέ σε Πράσινο, Πορτοκαλί σε Κίτρινο, Ροζ σε Λευκό, Μπλε σε Λευκό και Σκούρο Καφέ σε Ανοιχτό Καφέ και στην συνέχεια Κίτρινο. Ιδανικό υλικό για εκτυπώσεις αντικειμένων που δέχονται μεταβολές θερμοκρασίας και που επιθυμούμε να ξαφνιάσουν και να προκαλέσουν τον θαυμασμό.

thermochrome.jpg
GLOW IN THE DARK

GLOW IN THE DARK
(ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ)

Άλλη μια εκδοχή των παραδοσιακών υλικών εκτύπωσης PLA και ABS με προσμίξεις μετάλλων του στροντίου, θειούχο ψευδάργυρο και θειούχο ασβέστιο. Το αποτέλεσμα είναι εκτυπωμένα αντικείμενα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι! Όπως όλα τα φωσφοριζέ αντικείμενα, έτσι και αυτά πρέπει να δεχθούν φως για να μπορέσουν αν το εκπέμψουν στο σκοτάδι. Ιδανικό για αντικείμενα που θέλουμε να φωσφορίζουν στο σκοτάδι αλλά και  για δώρα που θέλουμε να εντυπωσιάσουν. Χρώματα Εκρού που όταν φωσφορίζει γίνεται Κίτρινο, Ανοιχτό Πράσινο που όταν φωσφορίζει γίνεται Πράσινο, Ανοιχτό Μπλε που όταν φωσφορίζει γίνεται Μπλε και Ανοιχτό Κόκκινο που όταν φωσφορίζει γίνεται  Κόκκινο..

glow.jpg
STANDARD RESINS

STANDARD RESINS

Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη ρητίνη τρισδιάστατων εκτυπώσεων. Είναι ιδανική για γρήγορες εκτυπώσεις μεγάλης ακρίβειας που φτάνει τα 5 microns. Βγαίνει σε διάφορα χρώματα αλλά και σε διάφανες χρωματισμένες και μη εκδόσεις. Επίσης υπάρχουν και ρητίνες με μικροσωματίδια μετάλλων  που εφήνουν ένα εντυπωσιακό αστραφτερό τελείωμα. Υλικό ιδανικό για τελικά χρηστικά και μη προϊόντα, για φιγούρες και εφαρμογές στον κλάδο του μοντελισμού και της μακέτας.

standard.jpg
GLOW RESINS

GLOW RESINS
(ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ ΡΗΤΙΝΕΣ)

Πρόκειται περί ρητίνης η οποία φωσφορίζει. Το τελικό μας προϊόν απορροφά φως και έχει την δυνατότητα να το εκπέμπει μετά από αρκετές ώρες. Ιδανικές για εκτυπώσεις που θέλουμε να φαίνονται στο σκοτάδι είτε για εντυπωσιασμό είτε για σήμανση και ασφάλεια. Χρώματα Εκρού που όταν φωσφορίζει γίνεται Κίτρινο, Ανοιχτό Πράσινο που όταν φωσφορίζει γίνεται Πράσινο, Ανοιχτό Μπλε που όταν φωσφορίζει γίνεται Μπλε και Ανοιχτό Κόκκινο που όταν φωσφορίζει γίνεται  Κόκκινο.

glow.jpg
bottom of page